Nagelbeugels
Een nagelbeugel is een hulpmiddel die op de nagel wordt bevestigd om een ingroeiende nagel te corrigeren.
In de praktijk werken we met verschillende nagelbeugels. Samen bekijken we welke beugel het beste bij de conditie van uw nagel past.
Om de nagel goed te begeleiden is het belangrijk dat de beugel iedere 4 weken gecontroleerd word en zo nodig wordt verplaatst.

Orthesen
Een orthese, ook wel een teenstukje genoemd, wordt  op maat gemaakt van zacht siliconen. Het is een hulpmiddel om bestaande teenklachten of pijnpunten te ontlasten en ter preventie van teenafwijkingen.
Voordat een orthese gemaakt kan worden, vindt er een uitgebreid voetonderzoek plaats. Tijdens het voetonderzoek wordt er o.a gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en aanwezige drukplekken op de voeten/tenen. Ook de schoenen worden bekeken aan de zowel de binnen als buitenkant.

Indicaties voor het dragen van een orthese:
Drukontlasting van een hamerteen.
Drukontlasting klauwtenen.
(Weke) likdoorn tussen de tenen.
Likdoornvorming op de tenen of onder de teentopjes.
Ruitertenen

Vilttechniek
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurt met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen.

Nagelreparatie
Een nagelreparatie wordt vaak toegepast bij een ingescheurde of gedeeltelijke afgescheurde nagel, een nagel die te ver is afgeknipt, trauma of stoot nagel en bij een schimmelnagel
Door middel van gel wordt de nagel verlengd of gerepareerd zodat u weer een "normale’’ nagel heeft.

 

© 2024 copyright Pedicure praktijk Kiki | AVG Wetgeving | Kvk: 62413007 | Provoet: 314491| Procert: 14075